Tiffany benoemt 2016 tot het jaar van de Tiffany® Setting

By  |  0 Comments

’s Werelds beroemdste diamantenjuwelier viert een jaar lang het 130e jarige bestaan van de beroemde verlovingsring

Tiffany & Co. kondigt een feestelijke mijlpaal aan in 2016: de 130e verjaardag van de wereldberoemde verlovingsring – de Tiffany® Setting.

tiffany 4

Tiffany vertelt het verhaal van deze legendarische ring, welke begint met diens introductie in 1886 door Charles Lewis Tiffany, wiens doel was om een ring te creëren die de schoonheid accentueert van briljant geslepen diamanten. Zijn innovatieve ontwerp lichtte de diamant op, waarmee deze bovenop de band geplaatst werd, en het reflecterende licht dat ontstond door de bijzondere slijpvorm van de steen maximaliseerde.

tiffany5 tiffany3

Hij introduceerde niet alleen de verlovingsring als fenomeen zoals we dat vandaag de dag kennen, maar ook als een symbool van Tiffany’s reputatie als leverancier van de mooiste diamanten ter wereld, en een standaard voor ongeëvenaarde kwaliteit en vakmanschap.

Dit gedachtegoed van uitmuntendheid ligt in de handen van de artiesten die de Tiffany® Setting tot leven brengen met vaardigheid en trots binnen een erfenis die geen enkele andere juwelier kan claimen. Tiffany’s edelstenenexperts, diamantenslijpers, -zetters en -polijsters geven een stem aan het maken van deze grootse ring die invloed heeft gehad op generaties van koppels. Hun herinneringen vormen een liefdesverhaal dat zich verspreidde over de hele wereld. Ook is de Tiffany® Setting verscheidene malen verschenen in film, kunst en literatuur.