Tiffany & Co. lanceert horlogecollectie

By  |  0 Comments

Tiffany & Co. introduceert haar nieuwste horlogecollectie: de Tiffany CT60, geïnspireerd op oprichter Charles Lewis Tiffany – bedenker van de New York Minute – en de stad waar hij de eerste deuren opende naar een vernieuwde stijlvolle wereld.
De dynamische collectie reflecteert de tendens van het moderne leven in de straten van New York. De uurwerken zijn verdrongen van de energie en ambitie, en staan symbool voor de beroemde uitdrukking “A New York Minute”. Charles Lewis Tiffany vestigde zijn naam in de geschiedenis van de tijd in 1853, toen hij de 2,7 meter hoge Atlas-klok boven zijn winkel onthulde – dezelfde klok die vandaag de dag boven de Fifth Avenue Flagship Store huist. Het werd de standaard tijd, waarmee Mr. Tiffany een vooraanstaande juwelier en horlogemaker werd, wiens Atlas-klok niet slechts een reputatie voor uitmuntendheid belichaamde, maar ook New York’s geschiedenis van innovatie.

Deze bejubelde geschiedenis en eeuwenlange Zwitserse horloge expertise komen samen in de Tiffany CT60 Collectie. Geïnspireerd op een Tiffany & Co. gouden horloge die aan de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt werd gegeven in 1945, is de collectie representatief voor een naadloze overgang van historie naar modern Tiffany design. De collectie verandert van tempo met de tweede horlogecollectie: Tiffany East West. Het uurwerk zet de regels van horlogemakerij letterlijk opzij, met een rechthoekige vorm, gevormd in stainless steel en een zwarte, witte of blauwe wijzerplaat.

De prijzen van de Tiffany CT60 Collectie beginnen bij € 3.720, Tiffany East West vanaf € 3.060. Beiden zijn vanaf april 2015 verkrijgbaar bij Tiffany & Co. locaties wereldwijd.

klik hier voor meer info