HET CHAMPAGNEHUIS INTRODUCEERT VEUVE CLICQUOT RICH

By  |  0 Comments

Express your taste….. 

In 2015 daagt het champagnehuis Veuve Clicquot, dat bekend staat om haar lef en innovatie, haar eigen beroemde “savoir-faire” uit en combineert mixologie met een nieuwe wijn. 

In de geschiedenis van de champagne worden wijnen die gemengd zijn voor het verkrijgen van een zoetere smaak, gewoonlijk omschreven als “rijk”. Zelfs de Veuve Clicquot flessen van 1840 die onlangs gevonden zijn in de Ålandseilanden bevatten meer dan 150 gram suiker per liter.

In Rusland voegde de consument van oudsher zelfs suiker toe aan zijn champagne voor een persoonlijke tint.

Veuve Clicquot brengt deze traditie naar het heden met Veuve Clicquot RICH, een nieuwe champagne speciaal gemaakt om mee te mixen. Veuve Clicquot RICH is geboren uit een hogere dosage*, een op maat gemaakte druivenmix en nodigt liefhebbers uit om te experimenteren op basis van hun eigen smaak en zo hun champagne ervaring te verrijken.

De veelzijdigheid van Veuve Clicquot RICH spoort consumenten aan om ervan te genieten waar en wanneer ze dat willen. Van berg tot oceaan, dakterras tot ravijn, winter en zomer, dag en nacht, Veuve Clicquot RICH is voor ieder moment, op elke plek.

DE WIJN: NADRUK OP VERS FRUIT

Geïnspireerd door een frisse nieuwe visie op het moderne drinken, heeft Veuve Clicquot samengewerkt met professionele mixologen en hun expertise gedeeld om een geheel nieuwe wijn voor een nieuwe tijd te creëren. Volgens Veuve Clicquot keldermeester Dominique Demarville is “suiker in champagne net als specerijen in een recept; wordt suiker op de juiste manier gebruikt dan brengt het specifieke aroma’s met zich mee en speelt het met de smaak”.

Met Veuve Clicquot RICH wordt fruit naar een spannend en nieuw niveau getild. De Veuve Clicquot Pinot Noir signature geeft een nieuwe veelzijdigheid met een hogere dosage, terwijl de sterke aanwezigheid van Meunier de frisse, fruitige en gourmand noten benadrukt. De smaken van citrusfruit en de bloemige tonen zijn in evenwicht met de dynamische frisheid en de romige afdronk, welke zeer kenmerkend is voor Veuve Clicquot.(Assemblage: Pinot noir 45% / Meunier 40% / Chardonnay 15%)

HET RITUEEL:CLICQUOLOGY

Veuve Clicquot RICH is speciaal gecreëerd voor het combineren met een selectie aan ingrediënten. En het brengt de mixoloog – nee, de Clicquologist – in iedereen naar boven. Samen met de mixologen heeft Veuve Clicquot ingrediënten geselecteerd die een unieke twist aan de champagne toevoegen.

De signature tonen van de wijn worden versterkt door de aanwezigheid van geselecteerde ingrediënten: ananas, het zest van grapefruit schil, komkommer, paprika of thee, gecombineerd met veel ijs.

Veuve Clicquot RICH is een spannende en nieuwe manier om de So Clicquot-twist te presenteren, met als doel het ontdekken van veelzijdigheid en het creëren van een eigen tasting experience.

veuve 3

CLICQOULOGY:THE PERFECT SERVE

1) Plaats de ijsblokjes in een groot wijnglas

2) Voeg één van de aanbevolen ingrediënten toe

3) Vul het glas aan met gekoelde Veuve Clicquot RICH

veuve 4

CLICQOULOGY: IDEALE INGREDIËNTEN

Veuve Clicquot RICH is een veelzijdige mix die gecombineerd kan worden met een diversiteit aan ingrediënten. De beste methodes om de oorspronkelijke tonen van de wijn tot uiting te laten komen zijn onderverdeeld in drie categorieën en omvatten:

Fruitig: Grapefruit, ananas

Fris: Komkommer, paprika

Elegant: Thee

 

DE VERPAKKING

In lijn met de gewaagde en speelse geest van Veuve Clicquot, breekt de verpakking van Veuve Clicquot RICH alle regels. Een fles die gezien moet worden, verpakt in speciaal zilverfolie en voorzien van de symbolische kometen van Veuve Clicquot. Het zilverfolie schijnt in de zon en schittert in de nacht.

 IN DE GASTRONOMIE

Veuve Clicquot RICH is vanaf eind april verkrijgbaar bij de volgende locaties:

Amsterdam: MOMO, Izakaya, Nacional, Lion Noir

Rotterdam: HUGH.

Scheveningen: Catch

Noordwijk aan Zee: BREAKERS Beach House