Frederique Constant presenteert drie nieuwe varianten van zijn Classics Carrée Ladies!

By  |  0 Comments

Frederique Constant presenteert drie nieuwe varianten van zijn Classics Carrée Ladies De Classics Carrée Ladies-lijn van Frederique Constant biedt drie nieuwe varianten die dezelfde esthetische taal spreken. Ze zijn alle drie ingelegd met diamanten, hebben een vergulde kast en een fijn geguillocheerde centrale wijzerplaat. Met hun klassieke, stijlvolle uitstraling benadrukken ze perfect de waarde die de collectie hecht aan vakmanschap, tijdloze stijl en elegantie.  
 
De Classics maakt al sinds 2005 deel uit van de collecties van Frederique Constant. Het subtiele, kostbare stuk wordt voortdurend aangepast en blijft zo evolueren. Het perfect beheerste ontwerp en de onfeilbare band volgens de eeuwenoude traditie van de Haute Horlogerie uit Genève maken er een onmisbaar model van het huis van. Een iconische lijn die, elegant en discreet, binnenkort haar 20ste verjaardag viert. Diamanten zijn tijdloos, net als klassieke horlogerie!

 
De drie nieuwe varianten van de Classics Carrée Ladies zijn in feite drie zusjes die dezelfde esthetische ambities hebben. Ze delen een aantal elementen die garant staan voor de samenhang van de lijn, met dezelfde creatieve impuls: een vergulde kast, grote Romeinse cijfers, en een zonovergoten wijzerplaat met in het midden een geguillocheerde schijf met een Clous de Paris-motief, die op verschillende plaatsen subtiel is ingelegd met diamanten. 
 
De eerste variant is uitgevoerd met een nachtblauwe wijzerplaat en een leren horlogeband in dezelfde kleur. Van de drie modellen is dit het meest kostbare, met ingelegde diamanten op zowel de geguillocheerde wijzerplaat als op de verguld roségouden kast. Een krachtige creatie, die speelt met het contrast tussen de helderheid van de diamanten en het goud en de diepte van een intens nachtblauw, als een hemelgewelf waarin de diamanten schitteren als sterren.  
 
De tweede variant bouwt voort op de eerste, maar met een zachtere, meer ingetogen uitstraling. De nachtblauwe wijzerplaat is vervangen door zonovergoten grijs met in het midden een geguillocheerde schijf, omringd door diamanten. De kast is nog altijd van verguld roségoud en biedt de eenvoud en delicatesse van een gepolijste afwerking die de zachte rondingen benadrukt. 
 
De derde variant is echte eyecatcher: het vergulde roségoud is vervangen door helderder, trendy verguld geelgoud. Het is ook de enige variant die is uitgevoerd met een metalen band met vouwsluiting. Deze band is van hetzelfde materiaal als de kast, met drie soepele schakels, de buitenste twee zijn gepolijst en de middelste is gesatineerd. De wijzerplaat is volledig grijs, geguillocheerd in het midden en met een zonovergoten rand. Een rij diamanten markeert de twee delen.  
 
Alle horloges hebben dezelfde discrete afmetingen van slechts 23 x 21 mm en worden aangedreven door het FC-200 quartz uurwerk, met een comfortabele autonomie van 6 jaar.