MONDAINE HELVETICA NO 1 HOROLOGICAL SMARTWATCH

By  |  0 Comments

 

EEN VERBOND TUSSEN HORLOGERIE EN TECHNOLOGIE

 

De allereerste Swiss-made smartwatch geïntroduceerd door het iconische horlogemerk Mondaine

 

Sinds de lancering van het Mondaine/SBB Swiss Railways Watch in 1986, is Mondaine synoniem aan Zwitserland, en met name de Zwitserse horloges. Door het gebruik van iconische Zwitserse emblemen, zoals de Zwitserse stationsklok en het Helvetica® lettertype, is Mondaine onlosmakelijk verbonden met het Alpenland.

Nu heeft Mondaine een horloge gelanceerd dat enerzijds staat voor haar trotse verleden en tegelijkertijd een gedurfde stap maakt naar de toekomst. De Mondaine Helvetica No 1 Smart is haar eerste smartwatch ooit.

Op het eerste gezicht laat de wijzerplaat weinig overeenkomsten zien met de blinkende LED schermen van concurrerende smartwatches; het model lijkt precies op de standaard Mondaine Helvetica Bold. Het verschil zit hem in de wijzerplaat op zes uur. Dit is geen kleine secondewijzer of een maandaanduiding, maar een analoge vertaling van de smart technologie dat zich in het hart bevindt van dit unieke uurwerk.

In dit uurwerk is de allernieuwste smart technologie gefocust op het monitoren van beweging en slaap, met MotionX® bewegings tracking, Sleeptracker® slaap monitor, slaap cyclus alarms, Get-Active alerts en Smart coaching – waarin al deze data kan worden opgeslagen in de MotionX cloud.

Power MotionX is het horologische smartwatch platform dat de interactieve communicatie tussen het horloge en elk ander apparaat beheert, zij het een iphone of een tablet. Deze is verbonden door de gedownloade app. In compleet contrast met andere smart devices, waar de gegevens digitaal worden getoond, zal dit horloge haar informatie analoog tonen in de subdial.

Deze technologie wordt voor het eerst in een horloge gebruikt dankzij een samenwerking tussen de Nederlandse Peter Stas, CEO van het MMT en Philippe Kahn, oprichter van Fullpower Technologies en de eerste man die het in 1997 voor elkaar kreeg om een foto van een camera telefoon meteen te uploaden naar een publiek netwerk dankzij de technologie die hij ontwikkelde.

Beide mannen hebben Manufacture Movements Technologies (MMT) opgericht, een Zwitserse firma die opereert vanuit Plan-Les-Ouates. Deze firma richt zich erop om horloges te creëren die de werelden van horlogerie en technologie verbinden. Samen met Frederique Constant en Alpina, is Mondaine momenteel het enige andere merk dat gelicenseerd is om deze baanbrekende quartz module in te zetten. Met een batterij waarvan de levensduur meer dan twee jaar bedraagt, is dit een dramatische verbetering op de meeste smartwatches.

Mondaine Helvetica No 1 Smartwatch – een verbond tussen horlogerie en technologie

“Dit is een prachtig Zwitsers horloge dat tegelijkertijd ‘connected’ en ‘smart’ is”, vertelde André Bernheim, CEO van Mondaine. “Vergeet niet dat Mondaine, door onze vader in 1951 opgericht, één van de eerste LCD en LED horloges introduceerde. En nu zetten we de volgende stap in de toekomst van de Zwitserse horloge industrie. Dit is de allereerste Swiss Made horologische smartwatch. Het is een wereldpremière en Mondaine is trots om voorop te lopen met deze nieuwe technologie, dankzij een samenwerking met MMT.

 

De Mondaine Helvetica No 1 Smartwatch in de Helvetica® Bold uitvoering heeft een klassieke gematteerde stalen kast, witte wijzerplaat, saffier glas en een zachte lederen band. De officiële lancering vond plaats op 26 februari 2015 in San Francisco en het eerste prototype zal gelanceerd worden tijdens Baselworld op 19 maart 2015. Het eerste horloge zal bij juweliers, designwinkels en het betere warenhuis beschikbaar zijn in het najaar van 2015 voor een prijs van rond de € 800,-.

Mondaine 2 PNG

In de Helvetica No 1 Smartwatch heeft Mondaine het voor elkaar gekregen om Zwitserse horlogerie te verenigen met esthetisch design en de laatste technologische ontwikkelingen.

Klik hier voor de gehele collectie