Coming soon: het ‘no-bullshit’ The Hoxton Amsterdam

By  |  0 Comments

Eerste hotel in The Hoxton serie buiten Londen opent in juli..

Amsterdam heeft de primeur: het eerste Hoxton hotel buiten Londen, opent op 6 juli zijn deuren op de Herengracht. Het hotel, bestaande uit vijf grachtenpanden, was ooit de ambstwoning van de Amsterdamse burgervader.

In 2006 werd het eerste Hoxton hotel in Shoreditch, Londen geopend. Ondanks het succes van deze nieuwe hotelervaring, kenmerkt het Hoxton zich nog steeds door de no-nonsense mentaliteit en het ‘don’t piss anyone off’ beleid. Vanaf juli kunnen gasten in Amsterdam verblijven in een van de 111 kamers, verspreid over vijf verdiepingen.

Bij het Hoxton kiezen gasten uit een van de vijf kamertypen: van de ‘Shoebox’ tot de ‘Roomy’, het ruimste kamertype. Prijzen starten bij EUR 89.

Room with a view
Het merendeel van de kamers heeft uitzicht op de Amsterdamse grachten en ongeacht de kamerkeuze genieten gasten van de bijzondere extra’s, zoals een koelkast gevuld met verse melk en mineraal water en een uur lang gratis telefoneren. In de ochtend is er voor alle gasten een ‘breakfast bag’ met granola, yoghurt, jus d’orange en een banaan.

Amsterdamse signatuur
Voor de inrichting van de kamers is het Amsterdamse design duo Nicemakers gevraagd. De rijke historie van het pand alsmede de buurt vormden de inspiratie. Sommige kamers hebben bijzondere details zoals plafondschilderingen die volledig in oude staat zijn hersteld of zolderkamers met authentieke balken aan het plafond. Alle kamers hebben een en-suite waterval douche; in enkele kamers staat een bad of is er een dubbele waterval douche.

Italiaanse keuken
Op de benedenverdieping is het restaurant Lotti’s gevestigd. Dit Italiaanse restaurant is een samenwerking met Soho House Group en serveert ontbijt-, lunch- en dinergerechten. Gasten zitten aan grote tafels of voor meer privacy, in een private booth. Vanuit de lobby leidt een spiraaltrap naar een mezzazine bar waar koffie en cocktails kunnen worden genuttigd.

 

The Apartment
Tenslotte kent het hotel ‘The Apartment’, een verzameling van vijf verschillende ruimtes en een centrale keuken met gevulde koelkast voor bezoekers. Flexwerkers, creatievelingen en buren kunnen hier neerstrijken voor een zakelijke afspraak, kop koffie of brainstorm. In de avonduren tovert ‘The Apartment’ om in een hippe bar voor events of private dinners. De verschillende events van ‘Hoxtown’, de eigen eventkalender van het Hoxton, zullen hier ook plaatsvinden. Denk aan inspirerende lezingen met designers tot een pop- up tattoo shop.

hoxten 2  hoxten 4

Kamers kunnen vanaf nu worden geboekt via www.thehoxton.com