Zweven door tijd en ruimte “ Rado onthult twee nieuwe horloges geïnspireerd op ‘lichtheid”

By  |  0 Comments

De Zwitserse horlogeproducent Rado is er trots op zijn eerste horlogecreatie voor Baselworld 2016 te kunnen onthullen: de Rado True Open Heart.

De Rado True-collectie beleefde zijn herlancering vorig jaar, toen het model met een nieuwe, gestroomlijnde vormgeving werd gepresenteerd. Ook nu wordt er een nieuwe twist aan de collectie gegeven door twee mooie nieuwe modellen die op ‘lichtheid’ zijn gebaseerd.  

Gelimiteerd  

De Rado True Open Heart is gelimiteerd tot slechts 500 individueel genummerde exemplaren en het horloge wordt uitgevoerd in mat zwart of gepolijst wit high-tech keramiek. Uiteraard bezit het de heldere, lichte lijnen van de Rado True-collectie. Het mooi gedecoreerde Zwitserse uurwerk is omhuld door gestileerde uitsnedes in de wijzerplaat, waardoor het horloge een luchtige, ruimtelijke uitstraling heeft en de drager een blik kan werpen op het betoverende mechaniek binnen in het horloge. Een ultradunne laag parelmoer van 0,6 mm. ligt als een sluier op de wijzerplaat, en toont op subtiele wijze het mysterieuze binnenste van het horloge.  

Tijdloos, gewichtsloos  

De glanzende kleuren van de delicate, haar dunne parelmoeren wijzerplaat van de True Open Heart veranderen met de lichtomstandigheden en de hoek waaronder hij bekeken wordt. Als een aurora borealis (noorderlicht) om de pols roept de doorschijnende wijzerplaat gevoelens op van gewichtloosheid, alsof je door tijd en ruimte zweeft. Onder deze pure, glinsterende laag zit een tweede laag om te bewonderen: het pure uurwerk, ofwel het letterlijke hart van het horloge dat moeiteloos draait en beweegt om het precisie-instrument dat het sieraad is aan te drijven. 

Sterk staaltje  

De Rado True Open Heart huist in de kenmerkende monobloc kast van het horlogehuis en biedt alle voordelen van het door Rado ontwikkelde high-tech keramiek. Gemaakt van zirconium oxide poeder is high-tech keramiek een ongelooflijk licht materiaal: het is 25% lichter dan staal bij hetzelfde volume en daarmee een van de lichtste materialen die in de luxe horloge industrie gebruikt worden. Naast zijn opmerkelijke lichtheid past keramiek zich ook bijna direct aan de lichaamstemperatuur van de drager, zodat het nooit te koud of te heet aanvoelt op de huid. Glad en licht zweeft het op de pols, als een verlengstuk van de drager.

rado13 rado12

Hoewel zijn lichte gewicht misschien anders doet vermoeden, is high-tech keramiek indrukwekkend hard en duurzaam. Met een hardheid van circa 1.200 Vickers is high-tech keramiek vijf keer harder dan staal (250 Vickers) terwijl het maar een fractie van zijn gewicht heeft. Daar high-tech keramiek geen metaal is, is het ook hypoallergeen en zacht voor de huid, waardoor het geschikt is voor mensen met een metaalallergie of een gevoelige huid. De Rado True Open Heart is een ode aan luxe, lichtheid en comfort.  

rado11 radi14

Over Rado  

Rado is een wereldvermaard merk, beroemd om zijn innovatieve designs en zijn gebruik van revolutionaire materialen waarmee het de duurzaamste horloges ter wereld produceert. Vanaf de start in Lengnau, Zwitserland is Rado een pionier geweest. Om met de woorden van de grondleggers van het merk te spreken: ‘If we can imagine it, we can make it, and if we can make it then we will.’ Deze slogan geldt tot op de dag van vandaag.

 www.rado.com