ZALANDO LANCEERT REEBOK x PATRICK MOHR-SNEAKERS

By  |  0 Comments

Black & White is an attitude!  Exclusief voor Europa´s grootste online fashion platform steekt designer Patrick Mohr het klassieke Reebok Ventilator model uit de jaren 90 in een nieuw jasje. Daarvoor heeft hij drie verschillende unisex modellen ontworpen. Door de samenwerking met Patrick Mohr kan Zalando nu ook voor het eerst een exclusief design item voor mannen aanbieden. De limited edition sneaker is verkrijgbaar bij Zalando vanaf 20 augustus
Patrick Mohr’s stijl kan worden omschreven als moderne urban streetwear met een vleugje avant-garde.  Met zijn Reebok Ventilator ontwerpen voor Zalando, laat Mohr zien dat zijn mix van streetwear en avant-garde absoluut uniek is.

De ontwerpen spelen met extremen van zwart en wit, maar vinden wel hun eigen balans. “Het eerste model heeft meer wit dan zwart, het tweede model meer zwart dan wit. Het derde model draait om balans, 50% zwart en 50% wit.

De drie sneakers vertellen een eigen verhaal. ‘’Hoewel ze tussen twee werelden, zwart en wit leven, is er interactie tussen de schoenen wat samen komt in een balans tussen extremen“ aldus Mohr.

Hoogwaardig leer en symbolische details, zoals Mohr´s typische triangle, geeft de sneakers net dat beetje extra. Zijn trademark is verwerkt in alle drie de modellen; op de lip van de schoen, op de hiel of juist als detail in de veters. Een ander bijzonder kenmerk is de gewatteerde schacht. Deze inspiratie haalde Mohr uit motor jacks.

De Reebok Ventilator, gelanceerd in de vroege negentiger jaren, was van oorsprong bedoeld om lopers sneller te laten rennen terwijl de voeten koel konden blijven tijdens lange afstanden. Tot vandaag de dag blijft de Ventilator een fashionforward renschoen.  Dankzij hun extreem veelzijdige design, zijn de sneakers met bijna elke outfit te combineren. Dit is precies de reden dat Patrick Mohr iedere schoen hun eigen draai heeft gegeven en ze aan zijn verhaal over zwart en wit heeft verbonden. “Net als het Ventilator-model, is de combinatie zwart en wit een klassieker: met alles te dragen, wanneer je maar wilt. Ook vind ik het samenspel tussen zwart en wit fascinerend en ontzettend leuk. Mijn eigen denken is zwart-wit: het zogenaamde grijze gebied bestaat niet voor mij. Er zijn alleen extremen. Voor mij symboliseren zwart en wit een spel tussen twee werelden.“

De Reebok x Patrick Mohr limited edition sneakers zijn, vanaf 20 augustus, exclusief verkrijgbaar bij Zalando (verkoopprijs € 110)