ETQ OPENT FLAGSHIPSTORE

By  |  0 Comments

Vorige week opende het Amsterdamse label ETQ de deuren van zijn nieuwe flagshipstore, aan het Singel in Amsterdam.

De ‘etq store’ is de eerste fysieke winkel van het internationaal georiënteerde label, waar naast de eigen footwear range een high-end selectie aan unisex labels verkrijgbaar is. De typerende stijl van ETQ is doorgetrokken naar het concept van de store, waar minimalisme, tijdloosheid en esthetiek het uitgangspunt vormen.

etq 1 ETQ 2

De nieuwe store beperkt zich niet tot het eigen label; verschillende internationale (footwear, accessories en apparel) labels – waaronder Opening Ceremony, Han Kjøbenhavn, Maison Kitsuné, Études, ClothSurgeon, CMMN SWDN, Norse Projects en I love Ugly – worden gepresenteerd. ClothSurgeon is in Nederland exclusief in de etq store verkrijgbaar.

Voor de flagshipstore liet ETQ zijn oog vallen op een 320 vierkante meter en twee verdiepingen tellend pand in het hart van – ETQ home base – Amsterdam. studiojosvandijk, die eerder retailconcepten ontwikkelde voor onder andere Nike, Scotch & Soda en Precinct 5, is verantwoordelijk voor concept, design en executie. De store is ruimtelijk opgezet, met grote hoeveelheden beton in verschillende grijstinten en elegante, grafisch gevormde stalen meubels als subtiele tegenhanger van deze massieve volumes. De stijl is minimalistisch, tijdloos, sterk architectonisch en sluit naadloos aan op de ETQ identity.

Over ETQ ETQ is gebouwd rond een filosofie waarin ‘essentialism’ het uitgangspunt vormt. Het design van het label is geinspireerd op drie fundamenten: eenvoud, tijdloosheid en kwaliteit. Alle producten zijn handcrafted in Portugal. ETQ levert inmiddels wereldwijd aan toonaangevende retailers, zoals SSENCE, Hypebeast, Soto Store en END Clothing. De nieuwe flagshipstore in Amsterdam is de eerste winkel die ETQ onder zijn eigen naam opent.

ETQ6 ETQ5

De etq store bevindt zich aan het Singel 465 in Amsterdam Centrum en is van maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 18:00 uur geopend.