Reset After Drink ..Het ‘wondermiddel tegen de kater’

By  |  0 Comments

Het Hangover information center bestaat 1 jaar! iedere dag bezoeken honderden mensen deze mooie design winkel de gevestigd is op de wallen ( red light district)aan de st annendwarsstraat 3 in Amsterdam.

Vorig jaar verrscheen het antikaterdrankje ten tonele, onder de naam Reset After Drink. In het Hangover Information Center (HIC) in de Sint Annendwarsstraat kun je voor 5 euro het blauwe goedje kopen dat belooft het je de dag na een avondje doorzakken een stuk aangenamer te maken.

maar hoe werkt het?

Het lijkt heel simpel: na het uitgaan thuis het drankje nuttigen en dan naar bed. De lever krijgt van dit spul een boost, waardoor de alcohol sneller wordt afgebroken. In het drankje zit het stofje choline, dit ondersteunt de lever bij het afbreken van alcohol. Het afbreken van alcohol is geen pretje, er komt namelijk een naar stofje bij vrij, genaamd acetaldehyde. Dit is de boosdoener, het hatelijke katergevoel wordt hierdoor veroorzaakt. Weg ermee, moeten ze gedacht hebben bij het HIC.

Pretje In de winkel wordt verteld dat het drankje echter niet erg lekker is: het zou naar sportdrank smaken (maar aan de smaak heeft men het afgelopen jaar wel hard aan gewerkt om dit te verbeteren).  Het blauwe spul is een beetje bitter in plaats van zoet. En dan moet dat zoute er nog bij. Dit drankje is dus geen pretje na een flink aantal biertjes. Maar, je moet wat over hebben voor een katerloze ochtend. De truc is als volgt: het antikaterdrankje in een glas gieten, er een groot glas water bij nemen en die twee afwisselen.

reset reset3

Is dit het ei van Columbus? Tja, een kater blijft wel een signaal dat je toch iets te veel hebt gedronken en wellicht de volgende keer iets minder biertjes achterover moet tikken. Als je te veel bier zuipt, zou je ook voor de gevolgen in moeten staan. Maar voor een keertje kan het best.

Klik hoer voor meer Info over Restet After Drink