Paul Smith Essential -Op maat gemaakt voor de geurengarderobe van elke man

By  |  0 Comments

paul smith 3

Een Paul Smith maatpak is al lang een essentieel kledingstuk geweest in de garderobe van iedere stijlbewuste man. Nu heeft de belangrijkste Britse ontwerper ook iets gecreëerd voor de geurengarderobe van die man: Paul Smith Essential.

Hij haalde zijn inspiratie uit de elegantie van nauwkeurig maatwerk – en met een scherp oog voor details creëerde hij deze houtachtige en aromatische geur. Het is de belichaming van Paul Smiths stijl: moeiteloos, eigentijds, verrassend en makkelijk draagbaar.

“Essential is voor de man die hetzelfde verlangt van zijn geur als van zijn kleding,” zegt Smith. “Hij gedraagt zich als een gentleman, maar tegelijkertijd is hij modern. Hij weet wie hij is en is overtuigd van zijn gevoel voor stijl, klassiek met een element van verrassing en soms met gevoel voor humor.”

Het is deze balans tussen zelfvertrouwen en klassieke items met een verrassingselement – de beroemde uitstraling van Paul Smith – wat diende als inspiratie voor Paul Smith Essential.

paul smith 2

De geur

Paul Smith Essential is een eigentijdse versie van een klassiek, aromatisch parfum op basis van hout. Het parfum opent met een fris ozonakkoord en een uitbarsting van yuzu. Vanuit het hart komt een trio van intense, aromatische geurnoten naar voren (rozemarijn, salie en lavendel) die de geur zijn onderscheidende en heerlijke, kruidige karakter geven. Zij maken op hun beurt plaats voor een warme, mannelijke en houtachtige basis, terwijl musk voor een onweerstaanbaar, sensueel accent zorgt. 

De geurnoten

Top: ozonakkoord, yuzu, rozemarijn

Hart: salie, oranjebloesem, lavendel

Basis: cederhout, patchouli, musk

Yuzu is een Japanse citrusvrucht.

De flacon & de verpakking

Het uitgangspunt voor de Essential flacon was om iets te creëren dat net zo elegant en tijdloos is als het maatwerk waar Paul Smith bekend om staat. Vandaar dat het ontwerp de lijnen van een herenjas weerspiegelt met een robuust, strak design, zachte ronde ‘schouders’ en taptoelopende lijnen om een op ‘maat gemaakt’ gevoel te creëren.

Op de zijkant van de flacon staat in reliëf de direct herkenbare handtekening van Paul Smith (hier slim gebruikt om grip toe te voegen aan de flacon wanneer je de flacon vasthoudt). De naam van de geur is onderstreept met de iconische, kleurrijke streep die kenmerkend is voor Paul Smith. De verpakking heeft de ingetogen eenvoud van een klassiek, grijs Paul Smith maatpak. Het draait allemaal om onberispelijke smaak – met een verrassingselement.

Paul Smith Essential is vanaf september 2015 verkrijgbaar bij de Paul Smith boutique en exclusieve parfumerie.