“Sauvage”de nieuwe mannen geur van Dior

By  |  0 Comments

Vanaf het allereerste begin heeft Dior de man telkens weer met opvallende geuren weten te verrassen. Dior bewijst keer op keer dat het mannen begrijpt, met hun mannelijkheid, hun subtiele verschillen en hun twijfels.

Met iedere geur en ieder verhaal ontstaat een persoonlijkheid, een unieke man met een eigen wereld. Een Dior-held met de krachtige uitstraling van een filmster… Nu, voor het eerst in 10 jaar tijd, nodigt Dior de man uit om nieuw terrein te verkennen. Deze door François Demachy gecreëerde geur koestert de ziel van Dior. Een fysiek intense schok met de aantrekkingskracht van een grote klassieker; een ongeremd en onverwacht geurspoor met een krachtig verfrissende compositie. Mannelijk en vol zelfvertrouwen; een radicale creatie voor de authentieke man. De naam is provocerend, met een subtiele verwijzing naar Dior. Een rechtdoorzee geur die zonder schroom zijn ware aard laat zien: ‘Sauvage’.  

Johnny Depp, body and soul

Johnny Depp is nog nooit eerder het gezicht van een geur geweest.

Nu is hij de ‘Sauvage’ man van Dior. Johnny Depp werkte samen met grote namen als Tim Burton, John Waters, Jim Jarmusch, Kusturica en Terry Gilliam. Zijn lange carrière is een aaneenschakeling van gedurfde keuzes.

De door Depp gespeelde personages zijn intens en ongrijpbaar. Voor Dior is zijn spel, onder regie van Jean-Baptiste Mondino, ongeremd. Hij stapt in de huid van een ‘Sauvage’ en speelt een moderne sjamaan. Met een ongekend rollenspel waarbij hij de grenzen van zijn eigen identiteit aftast, worden acteur en mens één. De maskers gaan af.  Johnny Depp laat zich voor Dior helemaal gaan. Welkom, Johnny Depp…  

Sauvage, de naam

Waarom ‘Sauvage’? Omdat het energiek en goed klinkend is. Een meeslepende naam; typisch Dior. Een broer van Eau Sauvage? Nee, dit is een gloednieuwe ‘Sauvage’. De volgende generatie ‘Sauvage’, met een eigen interpretatie van de geschiedenis van het Huis. De naam is gedeeltelijk ontleend aan een voor Dior kenmerkende krachtige geur. Maar ‘Sauvage’ schrijft zijn eigen verhaal, eigentijds en eigenzinnig.  

Sauvage, de flacon

Een luxe object met een vloeiende, sensuele belijning dat in scherp contrast staat met de sexy mannelijkheid van de naam. De pure vormgeving van de flacon weerspiegelt de mannelijke grandeur van de geur. Een stijlvolle flacon met heldere Dior-taal: een zwart glanzende, geribbelde dop met daarop de CD-signatuur. Een helder design dat kenmerkend is voor Dior, ditmaal met een uitgesproken nadruk op luxe. De flacon dankt haar grandeur aan vele jaren technisch onderzoek en ontwikkeling.  

depp 1

François Demachy, Parfumeur-Créateur Dior

De geur opent met Bergamot, als een krachtige, koele bries die de top overheerst. De Bergamot creëert een unieke ondertoon van Peper en bitter fruit. Dit is de enige door François Demachy gebruikte Bergamot, een ingrediënt dat hij vervolgens naar zijn hand zette. De Ambroxan®, een van oorsprong weinig glamoureus natuurlijk ingrediënt dat wordt gewonnen uit het kostbare Ambergris, ontvouwt onmiddellijk zijn aquatische en dierlijke noten. Om vervolgens speels te blijven hangen, tot aan het einde.

‘Sauvage’ roept een wervelwind van karakteristieke noten op.

Elemi, Szechuan Peper en Roze Peper vormen de basisnoten. De Geranium is scherp, de Vetiver is royaal aanwezig. Lavendel uit de Vaucluse en de Drôme zorgt voor een zonnige noot en de dubbel gedistilleerde Patchoeli creëert harmonie. Een ‘Sauvage’ geurspoor vol zelfvertrouwen en elegant is ontstaan. ‘The scent of a man.’  

Beschikbaar vanaf 2 september 2015 in alle door Dior erkende verkooppunten