Oilily showt haar damescollectie tijdens Amsterdam Fashion week

By  |  0 Comments

Different is beautiful

Afgelopen zondag heeft Oilily haar damescollectie voor de winter van 2016 gepresenteerd op de catwalk van Amsterdam Fashion Week. De show droeg de naam ”Different is beautiful”, omdat Oilily zich heeft laten insprireren door etnische diversiteit.

Door mensen met verschillende culturen, gewoonten, kleuren en voorkeuren. In de collectie draaide het dan ook allemaal om intrigerende clashes. Niet alleen in de kleuren, maar ook in vormen en materialen. Neem bijvoorbeeld wol met het beweeglijke zijde en aansluitende jurken gecombineerd met oversized jassen. Oilily’s wintercollectie voor 2016 heeft een rijk en luxueus gevoel, vol verrassingen.

Gezien op de catwalk

Oilily’s show bestond uit drie minicollecties. Met de eerste minicollectie die op de catwalk te zien was, wilden Oilily’s ontwerpers de jaren 70 in een nieuw jasje steken. De items hadden natuurlijke, golvende en vooral vrouwelijke vormen. En de materiaal- en kleurkeuze riep bijzondere clashes op. Zo werden items van mohair afgemaakt met jacquardeffecten en liepen warme roodtinten en vlambaar oranje over in camel- en toffeekleuren met opvallende blauwtinten.

Een contrast tussen sportieve en luxe items was te zien in de tweede minicollectie. Alles draaide om zachtheid, comfort en rijke materialen. Zo waren er items gemaakt van warme, sweatshirtachtige stoffen die een luxueuze uitstraling kregen doordat ze gecombineerd werden met kasjmier. Alle prints waren abstract, kleurrijk en gedurfd.

De texturen van de gebreide items waren driedimensionaal en hadden lussen of juist functionele, rechte lijnen met een sterke, stijve finish. De vormen van de items contrasteerden van aansluitende shirts en jurken tot oversized truien.

Voor de derde en laatste minicollectie hebben Oilily’s designers ervoor gekozen om olieachtige blauw-, groen-, en roodtinten met elkaar te combineren. De materialen hadden een rijke, volle uitstraling en bevatten hier en daar wat glitter en glans.

www.oililyworld.com

oilily 16