Nationaal Comité 4 en 5 mei werkt samen met MOAM voor limited collectie

By  |  0 Comments

 

Exclusief voor Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft het jonge design-collectief MOAM drie items ontworpen, ter ere van 70 jaar vrijheid in Nederland. Het gaat om een uniseks sweater, een zilveren kettinkje en een das met print. Medio april 2015 worden deze items op de markt gebracht als limited edition. De fakkel, het nationale symbool van 4 en 5 mei, staat centraal binnen deze producten. De jonge designers van MOAM hebben hier hun eigen visie op mogen geven. Deze editie zijn de designers Lotte van Dijk, Brian Geradts en Annelotte Vos.

De fakkel van 4 en 5 mei is het nationale symbool van herdenken en vieren in Nederland. “Het lustrumjaar zeventig jaar Bevrijding is een mooie aanleiding jonge designers hun visie op de fakkel en vrijheid te laten geven. Het is belangrijk dat steeds nieuwe generaties over vrijheid nadenken en zich bewust zijn van hun geschiedenis.”, aldus Joan Leemhuis-Stout voorzitter van
het comité.

MOAM is een Nederlands platform dat jong talent koppelt aan Nederlands erfgoed, daar past 4 en 5 mei natuurlijk ontzettend goed bij. Wij zijn dan ook onwijs trots op deze samenwerking”, aldus Martijn Nekoui, initiatiefnemer van MOAM. “De fakkel staat symbool voor zowel de nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog áls voor de vrijheid. De items zijn duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en kunnen zo doorgegeven worden van generatie op generatie. Vrijheid geef je door.”

moam 2  moam 1

De items zullen verkocht worden in de webshop van het Nationaal Comité www.4en5mei.nl en op verschillende verkooppunten in het land. De verkoop is zonder winstoogmerk en is ontwikkeld om het gedachtengoed van de vrijheid in stand te houden. De items zullen slechts in zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn.

www.4en5mei.nl

moam