Mipacha de musthave voor deze zomer

By  |  0 Comments

De reis van MIPACHA: van het kleurrijke Cuzco naar de drukke winkelstraten van Nederland.

Nog geen twee jaar geleden werd het schoenenmerk MIPACHA opgericht en sindsdien hebben de kleurrijke schoenen met symbolische motieven een lange weg afgelegd.

Dinsdag 7 april opende het merk de deuren van maar liefst twee flagship stores, in Amsterdam en Den Haag. Televisiepresentatrice Tess Milne opende de lokatie in Amsterdam.

mipacha 2

Oprichter Nick de Ronde Bresser vertrok twee jaar geleden op 19-jarige leeftijd naar Peru en werkte een half jaar samen met Peruaanse werklui om tot een product te komen die er niet alleen trendy en goed uitzag, maar ook een fair, westerse-standaard werkomgeving voor al haar medewerkers in Peru creëerde.

“Deze schoenen staan voor fair trade en sociale en economische duurzaamheid. Ik kon helemaal geen Spaans, maar heb mij letterlijk met handen en voeten erdoorheen geworsteld. Ik wilde er zeker van zijn dat de authenticiteit van onze producten gewaarborgd werd, maar ook dat we betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking van Cuzco creëerden. Je kunt wel zeggen dat dat goed gelukt is!”

Ook heeft MIPACHA het “Bag and Bracelet” project opgezet. Bij de luxere lijnen wordt een stoffen tas geleverd, die geheel is gemaakt van gerecycled textiel. Verder wordt bij elke schoen een authentiek armbandje geleverd, deze worden rechtstreeks gekocht van de inheemse lokale bevolking. Zo steunen MIPACHA fans ook de makers van de schoenen.

Als je in de buurt bent van de Jordaan in Amterdam loop dan zeker even binnen bij Mipacha Hazenstraat 67  of als je in Den Haag woont loop dan binnen bij Mipacha Papestraat 7 

kijk voor de gehele collectie
www.mipacha.com