JACKS beauty line “verantwoord mooi zijn”

By  |  0 Comments

“You can’t achieve good make up without good equipment.”

Make-up, voor sommige vrouwen de beste vriendin, voor een ander hogere wiskunde. Wat soms vergeten wordt is dat het juiste ‘materiaal’ flink kan helpen. De beste schilders kunnen immers ook niet werken zonder de juiste kwasten.

jack 4

JACKS beauty line penselen zijn kleurrijk en ‘eye catching’. Ze kunnen worden gebruikt om het dagelijkse make-up moment op te vrolijker of backstage bij een show. De penselen zijn geïnspireerd op met verf bespatte schilderskwasten. Fel gekleurd, opvallend en uniek. Met veel liefde en passie voor het vak ontwierp Duitse top-visagiste Miriam Jacks een kleurrijke 17-delige set make-up penselen. De kwasten zijn allen handgemaakt. Iedere kwast gaat door minimaal 15 handen om het resultaat te bereiken. De haren zijn grotendeels veganistisch en hierdoor niet allergie gevoelig.

jack 3

JACKS beauty line in productie :

De productie van de kleurrijke penselen wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Berlijnse project ‘KLIK’, een groep die dakloze kinderen en jongeren stimuleeen steunt bij hun terugkeer in de samenleving. Door deel te nemen aan de workshop, kunnen de jongeren wat bijverdienen en wordt hen op speelse manier geleerd om te gaan met structuur.

Samen met het team worden de penselen ontworpen in workshops. Het startmateriaal van de penselen zijn stelen gerecycled hout, zonder ring of penseel haar. Deze stelen worden individueel geverfd met de meest fijne acrylverf. De verschillende kleuren combinaties zijn niet vooropgezet, maar ontstaan op het moment zelf. Het experimenteren met gouden en bronzen glitters, metallic poeder or spatten zwarte verf maakt de kwasten uniek. Op deze manier blijft het idee van een verfkwast bewaard.

www.jacks-beautydepartment.com