Je schoenen als maatje voor het leven

By  |  0 Comments

The Butts and Shoulders Boots

Twee jaar geleden zijn Wouter Munnichs en zijn drie compagnons het merk ‘Butts and Shoulders’ begonnen omdat zij de passie voor authenticiteit, vakmanschap en duurzame producten wilde delen.

Het merk, ‘Butts and Shoulders’, is vernoemd naar de beste delen van een lederen huid om schoenen en tassen van te maken. Van deze beste delen maken we onze producten. Ons eerste product was onze ultieme reistas en al snel na ons eerste succes zijn we meerdere tassen en kleine producten gaan maken. Onze visie is om het beste van het beste te maken. Geen massaproductie, maar kleine aantallen.

10445508_912421505455739_537208400141084182_n schoen4

Wij geloven in slow fashion. Voor ons nieuwe project gingen we naar Portugal toe om onze ultieme ‘Butts and Shoulders’ boots te maken. Een klassieke boot die een leven lang mee gaat.

Een boot die beter en mooier wordt met de dag. Net als onze tassen zijn ze gemaakt van natuurlijk gelooid leer. Dit is het meest pure leer zonder pigment. De kleur van het leer zal veranderen met de tijd . De zon, regen en vlekken zullen de boots meer karakter geven. Hoe meer je ze gebruikt, hoe mooier ze worden.

Butts and Shoulders boots (1)

Onze ‘Butts and Shoulders’ boots zijn met de hand gemaakt middels de ‘Goodyear Welted’ constructie. Dit is een klassieke productie methode om de hoogste kwaliteit te bieden. De boots worden daardoor een maatje voor het leven. Elk paar van onze ‘Butts and Shoulders’ boots zijn met de hand genummerd, elk met een uniek nummer om hen nóg specialer te maken. De eerste run is limted met slechts 100 paren.

schoen 2 schoen 3 schoen1

 

www.buttsandshoulders.com