DE NIEUWE GEUR BALMAIN HOMME

By  |  0 Comments

DE BALMAIN MAN 

Balmain’s mannenmode wordt geïnspireerd door nieuwe generaties, hoe ze zich kleden, hoe ze met anderen omgaan en hoe ze leven. Van Los Angeles tot Hong Kong, met een tussenstop in Parijs, wordt Balmain’s mannenmode geïnspireerd door het nachtleven van deze hoofdsteden, waar mode altijd op de voorgrond aanwezig is.Energiek, creatief en modern. De Balmain Man combineert klassiekers met unieke items op een gedurfde manier.Het silhouet is gestructureerd, mannelijk en direct herkenbaar door de onderscheidende leren schouderstukken.Een eigentijdse, krachtige en mannelijke look voor de Balmain Man.

DE FLACON 

Net zoals het militaire jack doet de flacon duidelijk denken aan de architectuur van het Huis van Balmain.  Twee imposante metaalkleurige epauletten versieren het nachtblauwe glas. Het is een krachtig, zeer mannelijk detail waarin de verfijnde smaak van Olivier Rousteing, de Creative Director van Balmain, naar voren komt. Een door Balmain geïnspireerd embleem met adelaar is de majestueuze finishing touch op de dop van de flacon. Als symbool van kracht en vrijheid verenigt de adelaar mode met de geur.

Een rood lint siert de flacon en brengt de transparantie van het nachtblauwe glas en de diepte van het metaal in balans. Uniek, imposant en gedurfd. De flacon weerspiegelt de iconische ontwerpen van het Huis van Balmain. 

balmain 3

DE VERPAKKING 

De verpakking is chic en toch functioneel. Het belichaamt de details van Balmain’s meest symbolische mannenmode items. Het metaalachtige blauw is bedrukt met een diamantvormig ribpatroon dat verwijst naar de bekende Biker broek. Een militair epaulet versierd met de symbolische adelaar wordt door iedereen herkend. In het midden worden de zilverkleurige letters van het BALMAIN HOMME couture label benadrukt door felrode stiksels. Zoveel aandacht voor detail is een aanduiding voor een sensuele, elegante… en aantrekkelijke geur.

DE GEURIGE KENMERKEN 

BALMAIN HOMME is een houtachtige, oriëntaalse geur. De metaalachtige frisheid van bergamot complementeert de sensatie van kruiden. Saffraan en nootmuskaat zijn geselecteerd door parfumeur Olivier Pescheux en zorgen voor een gevoel dat zowel sensueel als fris is. Een energieke vibratie bereikt de diepte van de compositie.

In het parfum weerklinkt leer als een tweede huid en de subtiele vioolblaadjes creëren een onverwacht ‘verboden fruit’ akkoord. Een gulle hartnoot in combinatie met de volledige ommezwaai van Balmain zijn kenmerkend voor de onafhankelijkheid van het “made in” Balmain label. En dan, oh zo smachtend, versmelt het cederhout met de zoetheid van tonkabonen en wordt het intenser nadat het in contact komt met mos.

DE BALMAIN MAN: WAAR AANTREKKINGSKRACHT EN VERLEIDING ELKAAR ONTMOETEN 

Bij het Place des Petits Pères in Parijs verschijnt de vereeuwigde Balmain Man. Vergezeld door een vrouw die even glorieus als glamoureus is, loopt hij naast haar, stellend dat hij haar mannelijke alter ego is. In de stilte van de nacht, nauwelijks verlicht door het licht van de stad, is het stel vastberaden, op de toekomst gericht en klaar om elke uitdaging aan te gaan.

Gedurfd, sterk en toch elegant. Het stel wordt bewonderd door iedereen om hun heen. Rechtsonder in het campagnebeeld is zijn ‘handtekening’ te zien: zijn parfum in kleuren, Balmain Homme.

balmain

 

Balmain Homme is verkrijgbaar bij andere luxe parfumerieën.