Hennessy en McGinness…een bijzondere match

By  |  0 Comments

MULTI-TALENT RYAN MCGINNESS ONTWERPT LIMITED EDITION V.S. VOOR HENNESSY

Na samenwerkingen met gerenommeerde artiesten als Kaws, Futura en Shepard Fairey heeft Hennessy dit jaar multi-talent Ryan McGinness gestrikt om een Limited Edition Hennessy Very Special fles te ontwerpen. De Amerikaanse artist maakte naam met zijn kleurrijke, grafische en arabeske werken, geïnspireerd op typografie, graffiti en de popcultuur. Voor Hennessy leverde deze stijl een sprekend flesdesign, met wit label en fluorescerende kleuren op. De Hennessy Very Special Limited Edition by Ryan McGinness is vanaf 1 september 2015 in beperkte oplage te koop bij de beter geselecteerde slijterijen in Nederland, voor de verkoopadviesprijs van € 37,95.

hennessy.2PNG 

Hennessy en McGinness zijn een overtuigende match. McGinness geeft aan: “Mijn ‘visuele universum’ en het creatieve proces dat ik doorloop, zijn als het ware gebouwd op een formule: met losstaande tekeningen en grafische elementen creëer ik de basis, vervolgens verbind ik deze verschillende elementen tot één kunstwerk, sculptuur of installatie.” McGinness benadrukt zijn connectie met Hennessy: ‘’De formule die ik gebruik bij het creëren van mijn werk heeft veel weg van een scheikundig proces en kan gemakkelijk worden doorvertaald naar de wereld van Hennessy: met druiven, eau-de-vies en verschillende blends. Beide vakgebieden brengen een creatieve transformatie met zich mee, wat erg fascinerend is.”

Hennessy Very Special

Hennessy Very Special (V.S.) is ’s werelds meest populaire cognac en een basisingrediënt in mixology. De karakteristieke blend van volle aroma’s van eikenhout geeft een krachtige smaak die doet denken aan geroosterde amandelen en de frisse, levendige tonen van druiven. Het gedurfde karakter van de V.S. reflecteert Hennessy’s know-how; het is het resultaat van een zorgvuldige selectie van alleen de beste en meest uitgesproken eaux-de-vie. Na meerdere jaren rijping op Franse eiken vaten worden de eaux-de-vie geblend met het vakmanschap en de constante hoge kwaliteit, die het Hennessy cognachuis zo bijzonder maken. De Hennessy V.S verleidt al eeuwen liefhebbers die een very special moment zoeken. Drink en geniet van de Hennessy Very Special op ieder moment; puur, met ijs of gemixt met bijvoorbeeld ginger ale.

Verkrijgbaarheid

De Hennessy Very Special Limited Edition by Ryan McGinnes is vanaf 1 september te koop bij de beter geselecteerde slijterijen, voor de verkoopadviesprijs van € 37,95. Er verschijnt tevens een Deluxe package, met daarin één gekleurde en één zwart-witte fles, twee coasters en een signature Ryan McGinness cocktailrecept, verkrijgbaar in zeer beperkte oplage voor de verkoopadviesprijs van € 113,95.

hennessy.1PNG

www.hennessy.com