De Eerste Traceerbare Smart Wallet

By  |  0 Comments

De Ekster Wallet is de eerste traceerbare portemonnee die met een druk op de knop onmiddellijke toegang biedt tot je kaarten. Door de ingebouwde tracker raak je nooit meer je portemonnee of telefoon kwijt. Daarnaast ben je ten alle tijden beschermt tegen wireless skimming of identiteitsdiefstal door de RFID bescherm laag. Deze features zijn verpakt in een leren portemonnee, of kaarthouder.

“Mensen zijn niet op de hoogte hoe vaak RFID skimming voor komt in hun omgeving – en met Ekster geven wij een handige en modieuze oplossing voor onder andere dit probleem” zegt Olivier Momma, cofounder. “We hebben een alternatief bedacht voor de traditionele vouw portemonnee die in al geen jaren is veranderd. Onze portemonnee is aangepast aan moderne standaarden zonder dat je een klomp in je zak houdt. Instant Card Access Systeem

Ekster Wallet de snelste kaart-toegang op de markt met ons uniek ontworpen veer-geladen uitwerpmechanisme. Met de druk op de knop heb je toegang tot je meest gebruikte kaarten zonder je portemonnee überhaupt te openen. 

Tracking App

De tracker is verbonden aan een smart-phone app via bluetooth low energy. Onze app werkt op Apple én Android, en bied tweerichtings bescherming. Wanneer je je portemonnee achterlaat, wordt je direct gewaarschuwd met de tijd en locatie dat je verbinding verbroken is. Je kan je portemonnee vervolgens terug vinden via de app of zelfs af laten gaan als je hem niet ziet liggen. Ben je je telefoon kwijt? Druk op de “reverse-tracking” knop op je Ekster Wallet, en je telefoon gaat af, ook als die op stil staat. Stel je portemonnee ligt buiten Bluetooth bereik, dan is er altijd nog plan B. Via ons “Crowd-network” systeem kan je andermans netwerk gebruiken om buiten je bereik te zoeken. Als jouw portemonnee kwijt is, en een andere gebruiker komt binnen bereik van je portemonnee, dan krijg jij onmiddellijk een bericht met de tijd en locatie. De batterij van deze tracker gaat minimaal 6 maanden mee en kan makkelijk opgeladen worden.

ekster10

RFID Bescherming

Tegenwoordig kan er overal contactloos betaald worden. Dit is extreem handig in de meeste omstandigheden maar is ook de oorzaak van skimming en identiteitsdiefstal. Omdat betaalpassen tegenwoordig vanaf een afstand geactiveerd kunnen worden zijn normale portemonnees niet langer meer veilig. Onze unieke RFID beschermende laag zorgt ervoor dat je 100% beschermd bent tegen skimming.

ekster5

Bestellen

Ekster heeft een Kickstarter Campagne gelanceerd en heeft hiermee binnen 15 uur 100% van hun doel bereikt. Momenteel staan ze op 1600% en zijn de portemonnees nog 3 dagen tegen fikse kortingen beschikbaar op hun kickstarter pagina: bit.ly/EksterwalletsKickstarter Na 29 January zijn ze ook verkrijgbaar tegen de marktprijs op www.eksterwallets.com

Het Team

Het team bestaat uit 3 Nederlanders waarvan twee jonge ondernemers die in Rotterdam wonen en één ervaren IT consultant die in New-York woont. Het bedrijf gelooft er heilig in dat elk component van het product ontworpen en geproduceerd moet worden door ervaren specialisten op dat gebied. Daarom werken ze samen met 3 verschillende partijen die ieder verantwoordelijk zijn voor één van de drie componenten van het product. Het product is ontworpen in Nederland en wordt geproduceerd in het buitenland.