Björn Borg lanceert de Limited Edition Sport Couture capsule collectie 2016

By  |  0 Comments

Tijdens Stockholm Fashion Week presenteerde Björn Borg afgelopen zomer haar op retro space geïnspireerde showpieces. Voor deze zomer 2016 Limited Edition Capsule collectie is DJ en modeliefhebber Mimi Xu samen met haar dochter gekozen als icoon voor deze campagne. De Limited Edition Sport Couture capsule collectie is vanaf 19 januari exclusief verkrijgbaar via bjornborg.com.

Björn Borg bracht een ode aan het Mars One-initiatief in hun zomer 2016-show en werd gepresenteerd tijdens Stockholm Fashion Week afgelopen zomer. Het eerbetoon aan deze visie heeft geleid tot deze zeer gelimiteerde sport couture showpieces en is geïnspireerd op de geschiedenis van de ruimtevaart. De langverwachte retro-stijl collectie is verkrijgbaar in marineblauw, wit en rood en heeft gestreepte en geribbelde details voor de ultieme sport vintage look.

 

“De kledingstukken zijn gemaakt om excellentie in pasvorm, kwaliteit en uitstraling te bieden. De drager krijgt gegarandeerd iets unieks, omdat het handgemaakt is. Elk stuk in deze collectie is anders, elke naad is genaaid met passie en elk deel is gesneden tot in perfectie. Elke look is zeer gelimiteerd geproduceerd; er zijn maar 1 tot 10 items beschikbaar per stijl”, aldus James Lee, hoofd van design bij Björn Borg.

 

DJ en mode-lieveling Mimi Xu heeft gewerkt voor merken als; Prada, Acne Studios, Vivienne Westwood en Alexander McQueen. Zij was verantwoordelijk voor de muziek van de shows en of campagne van deze merken. Haar dochter Maily Beyrens werkt als illustrator en naast model staan voor deze video is ze ook achter de schermen te vinden voor de video illustraties.

De langverwachte zomer 2016 Limited Edition Sport Couture capsule collectie van Björn Borg is exclusief verkrijgbaar via bjornborg.com vanaf 19 januari 2016 en te koop voor prijzen vanaf 21,- tot 320,- euro. Alle items zijn genummerd en worden geleverd in een op maat gemaakte gym-tas. De collectie bestaat uit 85 items plus zes verschillende bijpassende sokken. Er zijn vijf stijlen voor hem en acht stijlen voor haar, wat aangeboden wordt in meerdere kleuren. Afgezien van de kleding is er ook nog een cross-over tas verkrijgbaar in 6 verschillende ontwerpen.

bjornborg.com