Zonder koffie geen creativiteit

By  |  0 Comments

illy presenteert nieuwe Art Collectie vormgegeven door de Amerikaanse kunstenaar Robert Wilson

De Amerikaanse kunstenaar Robert Wilson heeft de nieuwste Art Collectie van illy ontworpen.

In 1992 introduceerde het Italiaanse koffiemerk al de eerste Art Collectie; in hetzelfde jaar opende Wilson in New York het Watermill Center. Deze creatieve ontmoetingsplek voor internationale kunstenaars vormde de inspiratie voor de nieuwe illy art collection. Design, architectuur, creativiteit én de betekenis van koffie (drinken) komen in tekst en beeld samen in de verschillende gesigneerde en genummerde items. De collectie is vanaf eind november verkrijgbaar, onder andere via shop.illy.com.

De vijf gelukkige kunstenaars en artiesten die samen met Wilson hebben gewerkt aan het ontwerp voor de Art Collectie zijn: Christopher Knowles, Hope Esser, Willie Filkowski, Clo’e Floirat en Gintare. Zij werden tijdens het jaarlijkse internationale zomerstudieprogramma van het Watermill Center geselecteerd uit een groep van 100 kunstenaars en artiesten.

De nieuwste Art Collectie bestaat uit espresso en cappuccino kopjes, mokken en een koffieblik en is gelimiteerd verkrijgbaar.

Y3 in het rood
Perfect passend bij de nieuwe Art Collectie, komt illy met een bijpassende kleur van de populaire Y3 machine. Deze compacte espressomachine – slechts 10cm breed – is nu ook verkrijgbaar in het rood. Overigens exclusief verkrijgbaar via de webshop van illy.

illy Art Collectie
Sinds 1992 hebben inmiddels al meer dan 70 bekende jonge kunstenaars hun ontwerp op het porseleinen kopje van illy mogen uiten. Het Italiaanse koffiemerk wil met de Art Collectie een combinatie laten zien van kunst en koffie. De kopjes met de ontwerpen zorgen voor het prikkelen van de kunst zintuigen terwijl er tegelijkertijd genoten wordt van de heerlijke koffie. De illy Art Collectie is bestemd voor de koffie- én kunstliefhebber.

ga voor meer informatie naar shop.illy.com.