Adidas ontdekt winkel met collector’s items

By  |  0 Comments

In een oude stoffige winkel in een buitenwijk van Buenos Aires deed Adidas onlangs een grote ontdekking…
Een team met experts van Adidas reisde onlangs af naar een winkeltje in Buenos Aires: het bleek de sneakerhemel op aarde. Honderden dozen met oude sneakers en sportkleding van minstens dertig jaar oud stonden in de winkel van de 75-jarige Carlos Ruiz uitgestald.
Ruiz had de winkel al 34 jaar, maar besloot na het verlies van zijn vrouw om zijn artikelen niet meer te verkopen. Hij zag het verzamelen van de schoenen als een therapeutische plicht.

Conditie
Toch liet de winkeleigenaar de Adidas-experts binnen in zijn winkel om de schoenen te bekijken. Hier zagen ze dat door de hoge temperaturen in het pand (45 graden) veel sneakers niet meer in topconditie waren. Zo was bijvoorbeeld de lijm of het materiaal van de zolen aangetast. Toch zagen ze wel wat items die nog wel in een goede staat verkeerden.

Nieuwe collectie
Van de mooiste stukken heeft Adidas een nieuwe collectie gelanceerd: Adidas Spezial. Deze omvat twaalf kledingstukken en vier paar schoenen waarvan Adidas de originele versies in de stoffige winkel ontdekte.

Filmpje
Van de trip naar de bijzondere winkel is een video gemaakt.

Bron: (textilia)