Zomer 2015 tip!!! serveer je eigen cocktails

By  |  0 Comments

Alleen bij het woord cocktail denkt u al direct aan een stralende zon, parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmbomen… Heerlijke klassiekers als Sex on the Beach, Mojito en natuurlijk Cosmopolitan halen stuk voor stuk het ultieme voorjaarsgevoel naar boven! Het shaken van cocktails zoals Tom Cruise dit in de kaskraker ‘Cocktail’ deed, blijft lastig en zorgt bij velen toch voor de nodige spanning. Wijnvoordeel heeft nu de ultieme oplossing: de Coppa cocktails! Inschenken, ijs toevoegen en klaar!

Met gepaste trots mag Wijnvoordeel nu een spectaculair kennismakingspakket met Coppa Cocktails introduceren: drie klassieke cocktails voor een ongekende bodemprijs! Elders worden deze cocktails aangeboden voor € 8,50 per stuk, maar bij ons mag u ze nu bestellen voor omgerekend slechts € 6,65. Maak nu dus extra voordelig kennis!

Sex on the Beach
De creatie van Sex on the Beach wordt toegeschreven aan Ted Pizio, een jonge barman van Confetti’s in Fort Lauderdale, Florida. In 1987 is deze cocktail zijn inzending voor een cocktailcompetitie. De naam voor de cocktail komt voort uit het feit dat duizenden studenten Fort Lauderdale tijdens de vakantieperiode bezochten om twee redenen: het strand en seks. Ted Pizio combineerde dit tot ‘Sex on the Beach’. Doordat duizenden studenten in Fort Lauderdale kennismaakten met de nieuwe cocktail, werd Sex on the Beach al snel een populaire cocktail in heel Amerika. Inmiddels heeft de International Bartenders School deze cocktail erkend als een moderne klassieker.

Mojito
Een wereldberoemde, klassieke en exotische cocktail met de verfrissende smaak van verse munt. Caribische rum met suiker en limoensap. De naam Mojito komt van het Afrikaanse woord mojo wat zoveel betekent als: ‘het uitspreken van een kleine toverspreuk’. Mojito’s zijn overigens van oorsprong Cubaans, niet Afrikaans. Het verhaal van de oudste cocktail van Cuba gaat verrassend genoeg terug naar de jaren rond 1580, aan boord van Francis Drake’s piratenschip. Op voorspraak van de scheepsarts kreeg de bemanning als geneesmiddelencocktail aguardiente toegediend, de voorloper van hedendaagse rum, vermengd met suiker, limoen en munt. Maar pas rond 1800, met de groeiende populariteit van de rum die uiteindelijk de aguardiente vervangt, wordt de Mojito geboren. Ondanks haar populariteit onder piraten, werd de Mojito in de moderne tijd pas écht beroemd door de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway. Hij dronk de cocktail zowel in La Bodeguita del Medio in Havana als in Key West, Florida. Meer recent was het James Bond (gespeeld door Pierce Brosnan) die Mojito dronk in ‘Die Another Day’.

Cosmopolitan
Een klassieke cocktail die Triple Sec combineert met cranberrysap, limoensap en premium wodka. Een klassieke cocktail die Triple Sec combineert met cranberrysap, limoensap en premium wodka. De Cosmopolitan werd oorspronkelijk, in het midden van de jaren ’80, gemaakt als een cocktail voor vrouwen door Cheryl Cook uit Miami. De ‘Martini koningin van Miami’s South Beach’ serveerde Cosmopolitain als een visueel verbluffende cocktail in het iconische Martini-glas. In de late jaren ‘80 paste Toby Cecchini, barman van de Odeon, het originele recept aan, door te werken met vers limoensap. Het is deze versie die is uitgegroeid tot de internationale standaard voor de Cosmopolitan.

copa 2

Bekijk snel het kennismakingspakket >>