Zoek jij nog een origineel en uniek vaderdag cadeau!!!

By  |  0 Comments

De sokken die een man draagt zeggen iets over zijn persoonlijkheid. Op verzoek van een Effio-fan maakt het Nederlandse sokkenlabel Effio haar designsokken nog persoonlijker: je persoonlijke initialen worden in het atelier van Tegendraads ingenaaid. Hiermee herintroduceert Effio een oud gebruik.

“Mijn opa,” zo verhaalt Effio founding father Joost van Beek, “droeg een hoed. Die hoed is nog steeds in de familie. Die hoed is namelijk voor ons bijzonder omdat opa’s initialen V.B daarin staat geborduurd. Dat maakt die hoed een directe herinnering aan mijn opa. Overigens was het vooral van praktisch aard; die initialen. Na een avondje op de sigaren- en schaakclub wist hij dan welke hoed van hem was. Alle heren droegen namelijk in die tijd een zwarte hoed. Na een lekkere dronk was het natuurlijk niet altijd makkelijk om de subtiele verschillen in de hoeden waar te nemen. De initialen gaven dan uitkomst.”

“Ik moest denken aan de hoed van mijn opa, toen een Effio-fan informeerde naar de mogelijkheid om de initialen van haar geliefde op de sok te laten borduren. Natuurlijk kan dat! En nu biedt Effio in samenwerking met naaiatelier Tegendraads de mogelijkheid aan alle Effio-fans om initialen in de sok te laten borduren. Een uniek geschenk voor vaders!”

effio 2 effio 3

Leuk detail is dat in de 16e eeuw de sokken al werden voorzien van initialen. Die werden er met de hand op geborduurd. Hier waren vooral de wasvrouwen bij gebaat. Zij gingen huis aan huis om de was te wassen. De initialen in de sokken gaven aan welke sok bij welke sok hoorde en welk paar bij welke manspersoon hoorde.

Let op! Voor het borduursel geldt een langere levertijd, is alleen mogelijk op twee series en kost €8,-

www.effio.eu