TOV Amsterdam “sieraden voor echte mannen”

By  |  0 Comments

TOV Amsterdam lanceert vanaf deze maand haar eerste sieradenlijn voor leden van het mannelijk geslacht, bestaande uit zeven armbanden en een unieke manchetknoop. De sieraden onderscheiden zich ambachtelijke kwaliteit in een industrieel jasje. De inspiratie voor de sieradenlijn is dan ook de Industriële Revolutie, maar dan net anders.

Het leuke aan de sieraden is dat ze zowel in Silver Plated als in Brass beschikbaar zijn. De verzilverde laag is voorzien van grove details die tot een stoere look leiden. De brass-armband is mat afgewerkt, wat erg vet is om te zien. De armbanden zijn trouwens prima met elkaar te combineren.

The Amsterdam Cuff:

Dit is zonder twijfel de hoofdrolspeler in de TOV-collectie: een armband in het design van een gebogen spijker. (in zilver en goud)

tov 1tov 9

 

Onyx

Een armband met een dooraderde steen in levendige kleuren. Het natuursteen is gematteerd waardoor de kleuren extra naar voren komen. Dat is wel zo mannelijk, want het oogt daardoor ook een stuk industriëler en luxer.

tovv

De onyx beats en de metalen elementen weerspiegelen de industriële inspiratie bij deze stoere armband. De 8mm diameter mountain cut onyx stenen zijn geregen op een nylon coated staaldraad en via een schroefelement bevestigd aan het luxe lock systeem.

tov 8

Onyx is een minerale natuursteen, en TOV gebruikt het meest dooraderde deel van de Onyx om de geslepen beats mee te vervaardigen. TOV gebruikt hoogwaardige Onyx uit Argentinië en Madagaskar die onder mensvriendelijke omstandigheden wordt gedolven. Door de stenen met een matteer proces te behandelen ontstaat de unieke matte finish van TOV.

 

De lederen collectie:

Twee unieke leren armbanden maken de collectie af. Het gaat hier om kalfsleer, wat garant staat voor topkwaliteit én soepelheid. Dat maakt het ook op warme dagen een feestje om te dragen. De lederen armbanden zijn verkrijgbaar in diverse kleuren: blauw, taupe, donkerbruin en zwart. Heel vet aan deze serie is dat de sluiting de kop van een bout is. Datzelfde design vind je in de manchet terug. De raakvlakken met de Industriële Revolutie zijn heel treffend. Aan de achterkant van de manchet staat zelfs het jaartal van het originele patent van de stoommachine door James Watt.

tov4 tov3

 

Kijk op www.tovamsterdam.com voor meer info over deze fantastische sieraden