Kings of Indigo 2.0. “ East meets West”

By  |  0 Comments

Zet je schrap voor een Natural Indigo programma 2.0. “ East meets West” is een belangrijk thema in prints en inspiratie. Ambacht en innovatie gaan hand in hand in de jeans finishes. Het Indigo koninkrijk groeit, met een een uitbreiding van de tops collectie.

Kings of Indigo maakt klassieke fits, de favorieten uit je kast. Charles is een nieuwe klassieker voor heren, een mid rise slim fit, deze fit vult het gat tussen de square top block slim fit John en de regular slim fit Clovis.

Voor dames zijn de finishes iets meer on trend met een witte shreddend skinny en een “geometric repair”, een skinny fit gemaakt van twee verschillende tinten grijs. De collectie is uiteraard blauw, maar ook wit en grijs en van grijs terug naar zwart. Voor de dames is er ook selvage, zelfs dry selvage voor de echte denim liefhebster.

Natural Indigo

Een, twee, drie en vier indigo handdips kleuren de tops collectie blauw in verschillende schakeringen en patronen. Van een dip, lichtblauw, tot vier dips, met als resultaat een diepe donkerblauwe kleur. Indigo dippen is een van de oudste methoden om kleding te verven. K.O.I gebruikt de plant Indigo Fera voor deze techniek en laat al het handippen doen in Jaipur, India, waar de techniek oorspronkelijk vandaan komt.

Woodblock en screen printing

De prints op de natural indigo items zijn ook met de hand aangebracht, of met een houtblok, of met een schreenprint. Beide technieken worden uitgevoerd met dezelfde materialen, maar het screenprinten zorgt ervoor dat de details van de prints scherper zijn. Een modder bestendige substantie wordt vers gemaakt van natuurlijke materialen. Deze substantie zorgt ervoor dat waar de print is aangebracht met houtblok of screen, de stof schoon blijft na het indigo dippen, waardoor er een print ontstaat.

Natuurlijk is de collectie niet compleet zonder de tijdloze streepjes en ruitjes. Voor zowel dames en heren komt de bretonse streep terug in de collectie, maar ook de authentieke railroad stripe, de gingham- en de mini ruit. Voor de dames tops hebben de Kings unieke allover prints ontworpen zoals een Mount Fuji print en een koi karper paisley print.

Accessoires

De streepjes sok lijn is compleet met de “daily sockbox”, een paar K.O.I sokken voor iedere dag van de week. Dit seizoen veranderen we de streepjes in zonnetjes (polkadots) en starten hiermee een nieuwe lijn.

Kings of Laundry

Kings of laundry is een speciale selectie denims met extra focus op wassing en finishing. Laserstralen branden een patroon in de broek, en de ozon wasmachine zorgt ervoor dat de kleur lichter wordt. Met deze techniek wordt veel water en chemicalien bespaard.

De Kings gebruiken ook laser stralen om klassieke all over prints te maken en zelfs om logo’s en patronen in de leren accessoires te branden. Save water, enjoy life!

K.O.I staat bekend om zijn sterke kwaliteit basics, geinspireerd op Amerikaanse klassiekers met een Japans oog voor detail. Klassiekers die je seizoen na seizoen kan dragen. Jeans worden alleen maar mooier naarmate ze ouder worden, de pasvorm neemt de vorm van je lichaam aan en de wassing komt tot leven als je de broek goed indraagt. De Kings willen dat je zo lang mogelijk van je favoriete jeans kunt genieten. Draag met trots!

www.kingsofindigo.com

KOI 2KOI 1