Hackett London opent eerste Nederlandse concept store in Amsterdam

By  |  0 Comments

Donderdagavond 2 april opende Jeremy Hackett officieel de eerste Nederlandse Hackett London concept store in Amsterdam.

hackett 4

De winkel van het karakteristieke, Britse mannenmodemerk Hackett Londen is gelegen op de PC Hooftstraat 117 in Amsterdam. De opening van de nieuwe winkel is in lijn met de aanpak van Hackett om winkels te openen in grote steden over de gehele wereld.

De winkelruimte is 235 m2 en verdeeld over drie verdiepingen die de gehele Hackett collectie van casual kleding tot chique pakken zullen vertonen. Iedere lijn krijgt zijn eigen ruimte om zo de Nederlandse klant een intieme winkelervaring te kunnen bieden. De winkel presenteert ook kleding verwant aan Hackett’s sponsorschappen, waarbij de begane grond geheel gewijd is aan Hackett’s sportieve lijn en de AsHackett London ton Martin Racing lijn inclusief kinderkleding.

Het interieurconcept maakt nog steeds gebruik van Hackett’s karakteristieke Georgische invloeden en introduceert tegelijkertijd nieuwe strakke en moderne elementen, zoals gepolijste betonnen vloeren en originele bakstenen. Het glazen en stalen rekken systeem en de glazen armaturen creëren een moderne en ruimtelijke uitstraling in de winkel, versterkt door de grote lichtkoepel boven de mezzanine. Onder het raam staat de met eik afgewerkte kassa die tevens dienst zal doen als prachtige bar en klanten van drankjes voorziet terwijl zij winkelen. Een nieuw en modern winkelsysteem is geïnstalleerd voor Hackett, met een open gedeelte waar mannequins en producten komen te hangen. Het systeem verbindt alle drie verdiepingen van de winkel met elkaar.

De toevoeging aan het nieuwe interieur-concept zijn Britse meubels van de ontwerper James Harrison, bekend om zijn iconische ontwerpen. Zijn eigentijdse handgemaakte, lichthouten gepolijste stoelen complementeren de meer industriële stijlen in de winkel. Daarnaast wordt een selectie van kunstwerken door wijlen Brian Blow, een Britse kunstenaar bekend om zijn 50/60’s grafische prints, gebruikt in een eclectische mix van kunstenaar schetsen, prints uit bepaalde periodes, reclame fotografie en kunstwerk door de jonge Britse kunstenaar Stella Jackson-Marlow.

Hackett staat bekend om zijn aandacht voor details en dit wordt duidelijk weerspiegeld in het eigentijdse decor van de winkel.

www.hackett.com