Bamboe; het duurzame alternatief!

By  |  0 Comments

Het gebruik van bamboe in kleding is in opkomst, maar wat betekent dit voor het milieu?

Het gebruik van bamboe in kleding is in opkomst, maar wat betekent dit voor het milieu?

Misschien was je je er nog niet van bewust, maar de mode-industrie is een van de vervuilendste in de wereld. Het produceren van kleding moet tegenwoordig zo snel en goedkoop mogelijk en dit heeft een grote impact op het milieu. Een goed teken; steeds meer kledingmerken richten zich op duurzaamheid.

De vervuilende impact van katoen

De impact op het milieu zit vooral in het gebruik van grondstoffen (water, chemicaliën en gewasbeschermingsmiddelen) en de daaruit voortkomende vervuiling. Bij het verbouwen van katoen zijn beschermingsmiddelen zoals pesticides en insecticiden nodig en water, heel veel water. Bij de productie van één spijkerbroek wordt bijvoorbeeld zeker 10.000 liter water gebruikt. Ter vergelijking, bij hetzelfde gewicht aan bamboe textiel wordt slechts 1.000 liter gebruikt.

Voordelen bamboe kleding

Een groot voordeel van bamboe is dus dat het waterbesparend is, bamboe heeft namelijk voldoende aan natuurlijke regenval en zorgt voor minder verdamping. Daarnaast maakt de bamboeplant zelf een antibacteriële stof aan, waardoor er geen bestrijdingsmiddelen zoals pesticides of insecticiden nodig zijn.

Naast de milieuvriendelijke voordelen biedt bamboe ook draagcomfort. Kleding van bamboe voelt namelijk zijdezacht aan, je kunt het zelfs vergelijken met kasjmier. Dat de stof zo zacht is komt door het ronde oppervlak van de bamboevezel. Ondanks dat de stof zijdezacht aanvoelt, is het ook heel sterk. Hierdoor gaat bamboe kleding lang mee.

Heb je een gevoelige huid of last van allergieën? Dan is bamboe een geweldige uitkomst. De bamboe stof heeft namelijk geen weerhaakjes in het garen zitten die de huid kunnen irriteren (hypoallergeen). Hierdoor is de stof zo zacht en zorgt het voor een ultiem draagcomfort.

Maar dat is nog niet alles; in kleding van bamboe voel jij je de hele dag fris. Bamboe neemt namelijk tot wel 70% meer vocht op dan katoen en doordat bamboe antibacterieel is worden de bacteriën die nare geurtjes veroorzaken niet opgenomen. Doordat de stof ook nog eens beschikt over thermo comfort is overmatig zweten verleden tijd. Bamboe werkt namelijk verkoelend in de zomer en in de winter is het warmer dan katoen.

Extreem comfortabel ondergoed

Het premium ondergoedmerk Bamboo Basics laat jou het ultieme draagcomfort van bamboe ervaren. Mensen zien duurzaamheid vaak als moeilijk toepasbaar en hebben het gevoel er veel voor te moeten laten. Neem bijvoorbeeld het korter douchen of kiezen voor duurzame (maar vaak duurdere) producten. Veel mensen vinden het wel belangrijk, maar haken af omdat het extra moeite, tijd en/of geld kost. Bij Bamboo Basics is dit niet het geval. Het merk begrijpt dat comfort het allerbelangrijkste is voor jou als consument en dat duurzaamheid toegankelijk moet zijn, daarom bieden zij de producten aan voor een eerlijke prijs. Onder het motto; samen bereik je meer, verminderen we met elkaar de vervuilende impact op het milieu.

Kijk voor meer info HIER