3 uur gym in 20 minuten het kan bij Bodytec Lounge

By  |  0 Comments

Sinds een aantal weken sport ik bij Bodytec Lounge in Amsterdam (kinkerstraat) Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen.. En zo zag ik in de Volkskrant al eens een artikel staan over Bodytec Lounge.. Mijn eerste gedachte was dit is te mooi om waar te zijn.. 20 min sporten waar je normaal 3 uur voor naar de sportschool moet gaan..

De eerste keer was ik best zenuwachtig want ja wie laat zich nu vrijwillig onder stroom zetten .. Bij binnenkomst werd ik heel vriendelijk ontvangen door de medewerkers van Bodytec Lounge en werd ik op mijn gemak gesteld.. Alles werd rustig uitgelegd wat er ging gebeuren ..

Tijdens de proefles kreeg ik een setje onderkleding die ik in de kleedruimte aan moet trekken een beetje onwennig liep ik na het omkleden naar boven naar de ruimte waar het allemaal ging gebeuren.. Ik werd met een plantenspuit nat gespoten op de plaatsen waar straks de electroden op bevestigd zullen gaan worden (door de natte kleding geleid het stroom beter) daarna kreeg ik een bodyvest aan met allemaal draden er aan en er in verwerkt .. Ook kreeg ik om mijn boven armen en boven benen een band die ook weer werd aangesloten aan het bodyvest.

body4

 

Alles word goed en stevig vast getrokken rondom mijn lichaam en klaar ben ik voor mijn eerste les.. Mijn vest word via een scatkabel vast gemaakt aan het apparaat .. De personal coats die er aanwezig is tijdens iedere les draait langzaam de stroom op. Op het apparaat zit verplichting die langzaam oploopt van groen naar rood en bij rood blaas je langzaam uit en word door de elektroden de spanning op je spieren gezet waardoor je je spieren traint en aanspant. In de 20 minuten doe je samen met je trainer vele verschillende oefeningen.. Na 20 minuten heb je zeker het gevoel alsof je een paar uur aan het trainen bent geweest..

Na de training ontdoe je je langzaam van je gehele pak en kleed je je weer aan( er is mogelijkheid om de douchen) En ga je met een goed en voldaan gevoel de deur uit.. Ik heb de dagen na de eerste paar trainingen wel enorme spierpijn gehad.. Maar daardoor heb ik ook wel het gevoel dat het iets met mijn lichaam doet..

Ik vind het zeker een aanrader.. Ik heb zelf vaak last van lage rugpijn als ik heb gesport bij de sportschool nadat ik oefeningen heb gedaan als push-ups en sit-ups hier belast je veel je gewrichten. Bij Bodytec Lounge worden alleen mijn spieren getraind en geactiveerd en heb ik hier geen last van..

Verder is het natuurlijk super handig dat je heel snel en even tussendoor kan sporten op de verschillende dagdelen b.v. in je pauze , je kan je training afspraak inplannen via de Bodytec Lounge app.. Echt heel handig ..

Maak ook eens een afspraak voor een gratis proefles .. In Amsterdam zijn op dit moment twee locaties en vanaf 4 juni is er ook in den haag een filiaal geopend

www.bodyteclounge.com

body