Super-premium vodka merk Staritsky & Levitsky nu ook in Nederland

By  |  0 Comments

Afgelopen dinsdag werd tijdens het lanceringsfeest van Staritsky en Levitsky in de stijlvolle Timothy Oulton Store in Amsterdam de nieuwe vodka cocktail V.I.C. (Very Important Cocktail) gelanceerd.Victoria Koblenko,de brand ambassador van Staritsky & Levitsky, overhandigde de allereerste cocktail aan Evgeniy Levchenko.

SL Launch foto 3 (2)

Deze speciale cocktail is ontwikkeld zodat de smaak van dit authentieke Vodkamerk nog beter wordt beleefd. De creatie van deze cocktail is niet over één nacht ijs gegaan. Victoria Koblenko en het team van The Fabulous Shaker Boys hebben veelvuldig gemixt en getest maar vanaf vandaag is V.I.C. eindelijk beschikbaar in top cocktailbars zoals The Butcher, Door 74 en Snappers.

 

Het recept bestaat uit diverse verrassende ingrediënten zoals peper en honing. Het is een Oekraïens gebruik om deze ingrediënten te verwerken in Vodka. Bij V.I.C. is gekozen om naast deze ingrediënten granaatappels toe te voegen als knipoog naar het rode binnen label van de fles van Staritsky & Levitsky.

De naam voor Vodka in het Oekraïens is horilka,wat vrij vertaald kan worden naar ‘dat wat brandt’. In Oekraïne doen ze niet moeilijk, daar wordt vodka altijd puur gedronken.

Victoria wil ook Nederland de Vodka puur leren waarderen vandaar dat de cocktail wordt geserveerd met een glas pure vodka. Volgens traditie volgt na de vodka altijd een snack (Zakuska) om de smaak te verzachten.

Na deze pure Vodka eet men direct iets om zo de smaak te verzachten, dus is er gekozen voor een zoete vijg om vervolgens te genieten van de zacht kruidige cocktail.

SL Launch foto 2 (2)

Over Staritsky & Levitsky

Staritsky & Levitsky is ’s werelds eerste authentieke super-premium vodka uit Oekraïne en vertegenwoordigt al het goede van het land. De naam van het merk refereert naar twee verschillende persoonlijkheden uit Oekraïne: Mr. Staritsky en Mr. Levitsky, zij staan niet alleen aan de historische roots van het merk, maar ook voor de ontmoeting tussen twee personen die samen iets moois ontwikkelen.                                                                                                                                    Wanneer twee personen elkaar ontmoeten en een glas Staritsky & Levitsky delen, schrijven ze samen hun eigen geschiedenis. 

 ————————————————————————————————————————————————————————————– 

Het cocktail recept:

Ingrediënten: 50 ml Staritsky & Levitsky vodka

20 ml POM granaatappelsap

12 ml honingsiroop

7 ml appelazijn

20 ml eiwit

5 korrels rode peper

Serveer met een shot Staritsky & Levitsky en een vijg.

 

Hoe te bereiden:

stap 1. Mix de peperkorrels in de cocktailshaker

stap 2. Schenk de rest van de ingrediënten in de shaker met ¾ ijs

stap 3. Shake en zeef het in de andere shaker zonder het ijs

stap 4. Shake nogmaals en schenk het in het cocktailglas

stap 5. Neem een slok van de shot, bijt de vijg en geniet van de cocktail!

Staritsky & Levitsky is verkrijgbaar via de betere slijterij. Een fles kost €39,99.

 

Kijk voor meer info:

https://www.facebook.com/staritskylevitskynl

http://www.staritskylevitsky.nl