Printen we in de toekomst zelf onze kleding in 3D?

By  |  0 Comments

De Israëlische modeontwerpster Danit Peleg heeft voor het eerst een collectie gelanceerd die volledig gemaakt werd met een kleine 3D-printer, zoals je er ook thuis eentje kunt installeren. Maken we in de toekomst gewoon allemaal zelf onze kleding in 3D? Misschien wel, maar een gemakkelijke klus is het nu in elk geval nog niet.

Modeontwerpster Danit Peleg had liefst negen maanden onderzoek en tweeduizend uur printen nodig om haar afstudeercollectie tot stand te brengen. Niet alleen de productiewijze was innovatief, Peleg gebruikte ook een nieuwe soort plastic die flexibel genoeg was om er effectief comfortabel in te bewegen. Het materiaal dat normaal wordt gebruikt om mee te printen, is namelijk te stug om ook draagbaar te zijn. Er was dan ook heel wat research nodig om tot dit eindresultaat te komen.

Elk stuk heeft ongeveer vierhonderd uur printtijd gekost. Toch schuilt er toekomst in deze manier van kleding maken, vindt Peleg. ‘Klanten zouden zo de patronen kunnen downloaden, net zoals muziekbestanden, en ze dan printen.’

danit danit1

danit4 danit6

kijk hier voor meer over deze fantastiche kleding