KARL LAGERFELD PERFUMES “Perfume is like fashion for the nose.”

By  |  0 Comments

“Ik houd van vrouwengeuren en ik houd van mannengeuren. Ze maken het leven nog mooier.”

Zo beschreef Karl Lagerfeld in 2014 de grondslag van zijn nieuwe filosofie voor parfums en lanceerde hij twee kenmerkende geuren, één voor vrouwen en één voor mannen. Ter ere van hun eerste verjaardag, lanceert de maker een nieuw geurig duo met een hemelse en veelbetekende naam: PARADISE BAY. Twee limited editions die de band tussen de Lagerfeld geuren en Karls magische universum nog verder versterken.

De Paradise Bay parfums zijn geïnspireerd door Karl Lagerfelds eerste twee geuren en zitten barstensvol levendigheid en frisheid. De twee zware flacons hebben een andere kleur gekregen: het glas is gelakt, met tinten van perzik voor vrouwen en blauw voor mannen – twee zomerkleuren die Karl Lagerfeld aantrekkelijk vindt. De transparante, zuivere en hoekige dop, die nog steeds versierd wordt met zijn iconische, van reliëf voorziene, zilverkleurige metalen ring, geeft een high fashion accent aan dit contrast.

De twee geuren interpreteren, elk op hun eigen manier, de oorspronkelijke muziek van Karl Lagerfelds originele duet. Met een nieuwe vertaling van zijn eerste bloemige en groene eau de parfum, wederom samengesteld door parfumeurs Serge Majoullier en Cécile Matton, voegt Paradise Bay for women meer fruit toe aan de compositie. Lychee en ananas geven een sprankeling aan de fluweelachtige perzik. Een mix die een levendige, bijna voelbare hartnoot van jasmijn, roos en magnolia aankondigt. De basis wordt gevormd door liefkozende geurnoten van vanille, musk en sandelhout. Dit nieuwe eau de parfum, vrouwelijk en sprankelend, omhult de huid als een lichte, maar tegelijkertijd sensuele sluier.

Parfumeur Jean-Christophe Herault heeft voor zijn deel gekozen om de aromatische varen in de eau de toilette voor mannen te vervangen door een houtachtige varen. Verlevendigd door bergamot, vinden de vioolblaadjes (die al aanwezig waren in de originele uitgave) nieuwe energie dankzij groene munt, appel en pittige bessen. De huid wordt gehuld in vetiver en kasjmierhout.

Karl lagerfeld 4PNG Karl lagerfeld 3 PNG Karl lagerfeld 2 PNG  Karl lagerfeld 1

Dit nieuwe geurenduo lijkt onafscheidelijk. De aantrekkingskracht is duidelijk en onweerstaanbaar. Een verhaal van een grootse ontsnapping naar een strand en zijn warme zand, verdwaald ergens in de wereld, waar vrouwelijkheid en mannelijkheid elkaar ontmoeten en waar hun stijlen elkaar op een natuurlijke manier aanvullen.

“Perfume is like fashion for the nose.”

Een verhaal van liefde, mode en parfum, ondertekend door Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld Paradise Bay is vanaf half maart 2015 in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij de luxe parfumerie.