Carrera Eyewear: Happy 60th Birthday

By  |  0 Comments

Toen de Australische ondernemer Wilhelm Anger zijn sport brillen merk in 1956 oprichtte, had hij vast nooit durven dromen dat 60 jaar later zijn bedrijf uitgegroeid zou zijn tot één van de meest innovatieve eyewear merken van zijn tijd: Carrera

ca4 ca1 ca6

Vernoemd naar de meest gevaarlijke race ter wereld: Carrera Panamericana én met als grootste inspiratiebron de toekomst. Anger bleef innoveren, in 1964 kreeg Carrera een patent op verwisselbare glazen en tien jaar later in 1974 lanceerde het merk de eerste ski-bril. Samenwerkingen konden niet uitblijven, zo ontwierp Ferdinand Alexander Porsche voor Carrera en kwam uiteindelijk de grootste klap toen Carrera in 1996 tot de Safilo group mocht behoren.

ca7 ca8 ca9

De beroemd en beruchtheid van het merk werd bijgestaan door verschillende iconen die de brillen de afgelopen 60 jaar droegen. Denk aan Al Pacino als Tony Montana in Scarface, Don Johnson als James ‘Sonny’ Crockett in Miami Vice maar ook hedendaagse sterren als Brad Pitt of Leonardo Di Caprio worden vaak gespot met een Carrera bril op de neus.

Terug maar ook vooruitkijkend lanceert het merk Carrera 124/s; een speciaal, exclusief 60 jarig jubileum.

Kijk voor de gehele collectie HIER

ca12